m

+359 889 150 100

София, Красно село, бл. 200, вх. Б, ап. 27

Понеделник - Петък 9:00ч. - 17:00ч.

Top

За нас

Архитектурно студио ЕКАБО е основано от арх. Пано Козаров през 2018 г.

с амбицията да предоставя на клиентите си не само професионални услуги, но и цялостни решения – от създаването на идеен проект до проектирането и дизайна на жилищни, обществени и административни сгради.

В своята кратка история в портфолиото на ЕКАБО има вече три строящи се сгради и над 66 000 кв.м РЗП съгласувани проекти. Това включва еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, интериорни проекти за апартаменти и офиси, промишлени сгради, архитектурни заснемания и възстановяване на проектна документация.

За арх. Пано Козаров

Арх. Пано Козаров завършва средното си образование през 2007 г. в строителния техникум „Лубор Баер“ в град Стара Загора в специалност „Архитектура и строителство“. През 2013 г. завърша бакалавърска степен в специалност „Строителство и архитектура на сгради и съоръжения“ във Висшето строително училище „Любен Каравелов“ (ВСУЛК) в София, а три години по-късно през 2016 г. в същия университет придобива и магистърска степен в специалност „Архитектура“.

Работи последователно за две големи строителни компании. По време на следването си през 2013 г. участва в архитектурното заснемане и възстановяването на проектната документация на сградния фонд на Американския колеж в град София. През 2015 г. с екип от студенти сключва договор с ВСУЛК за архитектурно заснемане и възстановяване на проектната документация на цялата база на учебното заведение, състояща се от над 22 000 кв. м РЗП. През 2016 г. участва във възстановяването на архитектурните детайли на Военноморския клуб във Варна.

Мечтата на арх. Козаров винаги е била да създаде собствена компания, за да реализира желанието си да бъде творчески свободен.  В работата си залага на професионализъм, гъвкавост, диалог, прецизност и коректност на всички нива и етапи в процеса на ангажираност.

През 2019 г. арх. Козаров решава да подаде ръка на свои бъдещи колеги от ВСУЛК. Сключва рамков договор с висшето училище с подкрепата на проф. Борислав Борисов. Организира срещи с презентации за студентите и ги кани на стаж в ЕКАБО, сблъсквайки ги с реалните проблеми и предизвикателства в процеса на проектиране. Прави това, защото вярва, че трябва да има приемственост и подкрепа за хората, които искат да се развиват професионално в тази посока.

Награди

Макар и млада компания ЕКАБО вече има отличия. През 2017 г. печели Годишните награди за архитектура, строителство и дизайн на „Архитектурен Магазин“ в телевизия In Life за иновативен проект с проекта си „Sky Forest Residence“.

В рамките на Националните награди за строителство и инвестиции през 2020 г. екип от международно жури отсъди втора награда за нашия технически проект на Сграда „Клок тауър резидънс“ в столичния кв. „Бъкстон“. Гордеем се и с нашата награда в категорията „Строителство на многофункционални сгради“ за проекта ни Мултифункционален конгресен център в Казанлък, който също взе второ място в категория обществени сгради.

Философия и мисия

Нашата философия е проста – Win – Win – Печеля – Печелиш. От ЕКАБО се вслушваме в нашите клиенти, защото те са наши партньори. Отговаряме на техните нужди и се движим с тяхното темпо с внимание към детайлите и изтънчеността. Насочваме техните творчески желания в законосъобразна форма. Използваме технологичния напредък и законовите промени. Идентифицираме възможните неизправности и търсим решения, които осигуряват реална стойност. Ние сме посветени в работата си и предлагаме авангардни решения, които гарантират на нашите клиенти, че ще бъдат стъпки напред пред конкуренцията.

Като млад екип от професионалисти от ЕКАБО знаем, че носим отговорност към бъдещето и се стремим да намираме най-добрите решения, които да са от полза не само за нашите партньори, но и за обществото, околната среда, икономическия растеж и „социалното здраве” на обществото.

Естетиката на градската среда възпитава и създава ценности, а дългът на новото поколение архитекти е да съхрани, както добрите традиции, така и да формира устойчива във времето нова градска архитектурна линия.

Последни проекти

bg_BGBulgarian